2019’s VD-par om året som gått

Varför valde ni att söka rollerna?

Efter att ha arbetat i drygt ett år dels som konsult men också som en del av ledningsgruppen kände vi att detta var något vi verkligen brann för. Att få möjligheten att göra allt som rollen innebär redan under studietiden var en möjlighet som kändes mer orimligt än något annat och vi visste även från tidigare VD-par att den personliga utvecklingen skulle vara enorm vilket var det vi framförallt var ute efter.

 

Vad har överraskat med rollen? 

Allt vi har fått lära oss. Att ha gjort cirka 100 projekt åt näringslivet har givit ovärderlig kunskap om hur olika bolag och organisationer fungerat, samt vad som faktiskt skapar värde på riktigt. Dock det som har överraskat mest är att det kan vara så fruktansvärt roligt att jobba. Varje dag vaknar man upp till ett kontor som är fyllt av otvivelaktigt driv och en underbar gemenskap, samtidigt som man lär sig och utvecklas otroligt mycket. Det kommer definitivt kännas tungt och vemodigt att behöva lämna över nu vid årsskiftet.

 

Vad tar ni med er för lärdomar? 

Oj, vart ska man börja?  Bortsett från en förståelse för näringslivet, hur man driver ett bolag och kundinteraktion så tror vi att det vi kommer ta med oss framförallt är en förståelse för vad vi vill efter detta. Genom att få testa på alla dessa olika delar av yrket har vi fått en betydligt bättre förståelse för vad vi tycker är kul och givande vilket förmodligen skulle ta oss flera år i arbetslivet annars.

 

Vad är det roligaste med ert jobb?

Blandningen mellan att få göra oerhört givande projekt och ta del av den gemenskapen HC erbjuder samtidigt. Inte nog att man för göra de roligaste projekten utan man får även vara med på de roligaste festerna. Från i stort sett alla vi har träffat som varit på HC tidigare som i dag är ute i arbetslivet, får vi alltid höra samma sak. Det gäller att ta vara på den tiden vi har nu under detta år för roligare än så här kommer vi inte ha det på väldigt väldigt länge. Det är måttligt kul att höra när man mer eller mindre är passé men vi kan verkligen förstå vad de menar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *