Mattias Lönn jobbade på HandelsConsulting från hösten 2014 till slutet av 2016. Han började på HandelsConsulting i samband med att han påbörjade sin kandidat i ekonomi. Idag arbetar Mattias på Google.

 

Vilket ansvarsområde hade du när du arbetade på HandelsConsulting?
Först var jag konsult på affärsområdet Små företag under hösten 2014. Sedan till våren 2015 blev jag säljchef på affärsområdet Stora företag, för att sedan till hösten 2015 bli affärsområdesansvarig på affärsområdet Offentlig sektor. Under hösten 2015 bestämde jag mig även för att söka vidare och blev då viceVD under hela 2016.

 

Vad fick dig att söka till HandelsConsulting?
Jag har alltid jobbat vid sidan av studier mer eller mindre. Redan vid 10-årsåldern började jag sälja jultidningar och vid 14–15 så delade jag ut tidningar under helgerna. Jag har även haft lagerjobb och lite sådant. När det var dags att börja studera på högre nivå så ville jag ha en till jobbmöjlighet. Jag hade inget behov av pengar utan ville ha kul och få erfarenheter. Under min nollning fick jag kontakt med HandelsConsulting, hade ingen koll på vad en managementkonsult var när jag började men jag tyckte det var riktigt roligt när jag väl började.

 

Vad fick dig att söka till affärsområdesansvarig och till viceVD?
När jag sökte till affärsområdesansvarig var det för att jag som säljchef hade fått chansen att sälja, och nu ville jag sälja mer och få ännu mer ansvarDessutom fick jag som affärsområdesansvarig bli en del av ledningsgruppen, och fick då chansen att vara med och leda bolaget. Jag hade även som mål att bli en del av VD-paret och detta kändes som en bra början. Jag sökte till Offentlig sektor eftersom jag redan hade varit på Små företag och Stora företag och ville bredda portföljen ännu mer.

Jag sökte till att bli viceVD eftersom det jag fick lära mig på HandelsConsulting var så mycket mer än det jag lärt mig i skolan under motsvarande tid. Därför tyckte jag att det var en bra chans att få utvecklas ännu mer och jag trivdes så bra på bolaget så jag ville fortsätta arbeta på HandelsConsulting. Jag ville få möjligheten att göra det jag gjort tidigare men helhjärtat, utan det andra runt omkring som stör.

Vad var mest utvecklande på HandelsConsulting?
Det som var mest utvecklande var att få komma ut och prata med folk som jobbar. När man kommer ut och träffar gamla chefer på möten som endast är 45 minuter, så kan man hitta så mycket förbättringsmöjligheter genom att bara vara nyfiken. Det tyckte jag var extremt lärorikt och utvecklande.

 

Hur har HandelsConsulting hjälpt dig att komma dit du är idag?
Eftersom jag arbetat på HandelsConsulting så kunde jag gå ut med en mycket större trygghet och säkerhet där jag är nu. På grund av att man träffat så mycket folk tidigare, så vet man att det alltid finns saker man kan hjälpa till med om man är nyfiken. När jag började sälja på mitt nuvarande jobb var jag väldigt trygg i mig själv, och klarade mig bra genom att bara vara nyfiken och genuin.

 

Har HandelsConsulting hjälpt dig i ditt val av väg efteråt studierna?
Under min tid på HandelsConsulting insåg jag att jag ville vara med mer långsiktigt i ett företag, längre än vad man vanligtvis är i konsultjobb. Nu jobbar jag inom försäljning, vilket inte alltid är jättelångt heller, men jag är mer med under implementering vilket jag insett passar mig bättre. HandelsConsulting var 90% av skälet till att jag fick komma in på mitt nuvarande jobb. Även om jag inte hade en klar kandidat i ekonomi så kunde jag konkurrera med mina meriter från HandelsConsulting.

 

Var arbetar du idag? Vad gör du där?
Jag jobbar på Google. Är baserad i Dublin men arbetar mot den svenska marknaden. Jag jobbar på delen Google Cloud, som endast är business to business (b2b), där jag säljer molntjänster. Många tror att molntjänster är att sälja Google Drive men det är det inte, utan jag säljer fundamental IT-infrastruktur. Enkelt förklarat: jag säljer möjligheten för företagen att inte ha egna servar, utan att lägga över det på oss istället.

 

Vad tycker du var roligast under din tid på HandelsConsulting?
Det roligaste är faktiskt människorna. Så mycket skratt, pepp och energi som man får på HC, får man inte på andra arbetsplatser särskilt ofta. Att få jobba med människor som är på samma plan i livet, med samma intressen är otroligt roligt. Allt ifrån afterworks, vinterkonferenser till kundmöten och projekt, allt var roligt på grund av människorna.

 

Vad skulle du vilja säga till de som arbetar på HandelsConsulting nu?
Ta vara på tillfället, gör det mesta av chansen. Man kan absolut sega sig igenom ett halvår på HandelsConsulting,men det är inte bra än mer för att få det på sitt CV. När man ska vidare måste man bevisa vad man kan, och då märks det om man inte tagit vara på möjligheterna som erbjudits. Kom ihåg att våga ställa dumma frågor på möten.

 

Vilka tips skulle du ge till de som funderar på att söka till HandelsConsulting idag?
Kortfattat: Gör det bara! Ta chansen, HandelsConsulting öppnar upp möjligheter under och efter din tid på bolaget. Desto snabbare man gör det desto fler ringar på vattnet. Jag behövde inte läsa en master på grund av att jag engagerade mig i HandelsConsulting tidigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *