Vi fick chansen att intervjua en av våra alumner, Henning Verner som arbetade på HandelsConsulting mellan 2010 och 2012. Henning började på HandelsConsulting redan under sin första termin på Handelshögskolan vid Göteborgs universitetoch idag arbetar han på Polestar.

 

Vad fick dig att söka till HandelsConsulting?
Jag hade jobbat innan jag började plugga och visste att jag behövde göra något utöver studierna. HandelsConsulting var perfekt då jag fick utmana mig själv, sätta teori i praktik och se flera olika företag och verksamheter.

 

Vad gjorde du på HandelsConsulting?

Jag började som alla andra som konsult och tog sedan rollen som affärsområdesansvarig för Små Företag. Jag hade sedan även möjligheten att sitta i styrelsen för HandelsConsulting.

 

Var arbetar du idag?

Jag jobbar idag på Polestar med strategi och affärsutveckling. Jag ansvarar för utvecklingen av Polestar försäljningslösningar och tar fram nya tjänster gentemot kund.

 

Hur har HandelsConsulting hjälpt dig i din karriär? Har HandelsConsulting hjälpt dig i valet av yrke?
Absolut! HandelsConsulting fick in mig på konsultspåret vilket sedan blev det naturliga valet efter studierna. Jag har fram till min nuvarande tjänst varit anställd på tre olika Managementkonsultföretag – fyra om man räknar in HandelsConsulting. Jag fick även möjlighet att göra flera häftiga projekt på HandelsConsulting som har varit mig till gagn långt senare i min karriär.

 

Vad tycker du var roligast under din tid på HandelsConsulting? 
De kompetenta kollegorna som nu utgör ett fantastiskt nätverk. Jag älskar även offertarbete då det är då det är första steget att hjälpa en verksamhet i att tackla en utmaning.

 

Vilket tips skulle du ge till de som funderar på att söka till HandelsConsulting idag?

Oavsett vad du kommer att göra efter Handels så kommer du att nytta av din tid på HandelsConsulting. HandelsConsulting är att bedriva ett bolag med allt som det innebär (HR, Marketing, Sälj, Ledarskap, Strategi etc.) och få kommer att ha framtida yrken som inte berör nämnda områden. Jag tycker dock att det är viktigt att man inte ska ge sig in i HandelsConsulting om man inte är säker.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *